top of page
2023_03_18-tinkara_kovac_marko_hatlak-koncert_(tjasa_brajdih) (38) copy.jpg

Tinkara Kovač & Marko Hatlak

18. marec 2023, Vaški dom Kreplje na Krasu

Prisluhnili smo prvemu skupnemu samostojnemu koncertu Tinkare Kovač in Marka Hatlaka - Življenje teče še naprej.  

V uvodu sta nas Maja Blagovič in Vladimir Jurc popeljala v svet poezije Srečka Kosovela (ob obeležitvi 119. obletnice njegovega rojstva), koncert Tinkare in Marka pa sta obogatila tudi gosta - mala Sofija in flavtist An Černe.

Marko Hatlak, virtuoz na harmoniki je kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi izvajalci, zasedbami in orkestri, v mnogih letih delovanja uspel zgraditi svojstven in razpoznaven pristop v zvrsteh tango, etno, v baročni in sodobni glasbi.

Tinkara Kovač je svojo glasbeno pot pričela leta 1996, ko se je ob svoji tradicionalni pop-rock glasbi spogledovala s folk glasbo, klasično glasbo in eksperimentalno glasbo ter bila nekaj let članica skupine Terra Mystika. Ko je Tinkara zaključila sodelovanje v skupini, se je le-tej pridružil Marko in skupina se je preimenovala v TerraFolk.

Vse od takrat so ju mnogi nagovarjali k sodelovanju dokler nista pred letom dni na Markovo povabilo stopila skupaj in ustvarila prvo skupno pesem. Končno sta dozorela, se uglasila in začela skupno glasbeno potovanje.  

V njunem koncertnem repertoarju se je prepletala glasba Tinkarinega Vetra z juga z Markovimi avtorskimi skladbami. Manjkal ni niti Astor Piazzolla. Sprehodila sta se tudi do kantavtorske slovenske glasbe kot tudi slovenske filmske in tuje glasbe.

Foto: Tjaša Brajdih

bottom of page