top of page
Image by malmanxx

Duo ATANASOVSKI z gosti
 LIBERTE TOUJOURS 

SOBOTA, 15. 4. 2023, ob 20:00 v Vaškem domu v Krepljah na Krasu

Picture1.jpg

Foto: Matjaž Vrečko

Zelo smo počaščeni, saj nas bo tokrat v Krepljah na Krasu obiskal Duo Atanasovski – z vrhunskimi gosti, glasbeniki svetovnega formata:

 

  • Ariel Vei Atanasovski – kitara, violončelo

  • Vasko Atanasovski – saksofon, flavta

  • Marko Črnčec – klavir

  • Jošt Drašler – kontrabas

  • Marjan Stanić – bobni, tolkala

 Predstavili nam bodo repertoar albuma LIBERTE TOUJOURS, ki ga je napisal mladi skladatelj Ariel Vei Atanasovski in je jeseni 2022 izšel pri založbi MoonJune Records, New York.

Oče in sin sta že celo življenje povezana tudi skozi glasbo. Skupaj smo ju že videli na mnogih koncertnih odrih kot je Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, Dvorana Union Maribor in SNG Maribor, predvsem, ko se je Ariel Vei kot gostujoči glasbenik priključil očetovim nastopom.

 

Tokrat pa se je izoblikoval pravi pravcati duo z izvirno avtorsko glasbo, ki jo je v času prve karantene spisal mladi glasbenik Ariel Vei Atanasovski. Dvajsetletnik po uspešno zaključenem šolanju na Konservatoriju v Mariboru in v Celovcu, trenutno obiskuje 2. letnik študija na graški Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Avstriji. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi, igra tudi kitaro in sklada glasbo.

Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog 15 albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Color (ZDA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (ZDA), Vlatko Stefanovski (MK), Michel Godard (F), Simone Zanchini (IT), Bojan Z (F) in številni drugi po vsem svetu.

 

Pridružite se nam ob tej izjemni glasbeni priložnosti, ki smo jo za vas ustvarili pri nas, na Krasu.

Vstopnina znaša 20 EUR.  

Rezerviraj vstopnico!

Hvala za potrditev rezervacije.
Podatke za plačilo vstopnic(e) prejmete na vaš elektronski naslov. 
bottom of page