top of page
profilna.jpg

Denise Dantas Quintet

20. oktober 2023, Vaški dom v Krepljah

Priznana brazilska umetnica, Denise Dantas, nas je popeljala na edinstveno glasbeno potovanje, kjer je sodobna brazilska glasba srečala inovativni jazz. Z očarljivo fuzijo sambe in jazza, ki jo je poimenovala "Sambei no Jazz", nam je skupaj s skupino Denise Dantas Quintet ponudila avtentičen brazilski jazz.

Denise je znana po svoji strastni interpretaciji, kjer klasično samba plesno energijo združuje z niansami sodobnega jazza. Njena vokalna interpretacija nas je popeljala skozi burno zgodovino Brazilije, njene duhovnosti in raznolikosti. Niso manjkale niti romantična lirika in glasba protesta.

S skupino Denise Dantas Quintet smo uživali v ritmih bogatih melodij, čvrstih ritmov in tehnično dovršenih izvedb, ki so vključujevale tako originalne kompozicije kot preoblikovane brazilske klasike.

Denise že več kot dve desetletji z glasbenimi izkušnjami združuje precej različni kulturi, od leta 2004 pa živi med Italijo in Slovenijo. Vse od prihoda se posveča širjenju brazilske glasbe in kulture v Evropi in sodeluje z različnimi glasbeniki v severni Italiji, Španiji in Sloveniji.

Denise Dantas Quintet sestavljajo:


Denise Dantas – vokal (Brazilija)
Egon Boštjančič – kitara (Slovenija)
Primož Podobnik – bobni (Slovenija)
Roberto Franceschini – bas (Italija)
Davide Tomasetig – klaviature (Italija)

Foto: Aljaž Bajt

bottom of page