top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 Splošni pogoji poslovanja Zavoda Our-Labyrinth so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

 

S spletno stranjo »Our-Labyrinth« (v nadaljevanju »spletna stran«) upravlja Zavod Our-Labyrinth, Križ 249, 6210 Sežana, ki je ponudnik in organizator dogodkov (v nadaljevanju »ponudnik«).

 
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine »Our-Labyrinth«, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Zavod Our-Labyrinth je organizator ponujenih dogodkov. Nakup vstopnic predstavlja pogodbeno razmerje med imetnikom vstopnice (kupcem) in Zavodom Our-Labyrinth.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež zavoda ter ostale osnovne podatke zavoda),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • bančno nakazilo na račun Zavoda Our-Labyrinth (po ponudbi / predračunu).

 • plačilo vstopnic z gotovino na kraju dogodka,

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.


Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v poslanem elektronskem sporočilu.

CENE

Vse cene vsebujejo DDV s tem, da Zavod trenutno ni DDV zavezanec, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

 

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o spremembi statusa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

POSTOPEK NAKUPA

a.     Kupec lahko opravi rezervacijo vstopnic na spletni strani Our-Labyrinth. Our-Labyrinth kupcu pošlje na vpisani elektronski naslov podatke za plačilo. Kupec lahko plačilo opravi kot nakazilo na transakcijski račun Zavoda Our-Labyrinth. V kolikor plačila ne opravi, lahko nakup opravi na kraju dogodka (gotovinsko plačilo).

b.     Kupec na kraju dogodka opravi plačilo vstopnice (gotovinsko plačilo).

 

 

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo za izpolnitev naročila.


Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam in se ne bodo uporabljali za promocijske namene ali kakršno koli segmentacijo.

 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu lahko nastane pri organizaciji in izvedbi dogodka sprememba. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od rezervacije oz. nakupa vstopnice.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

 
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

 

 

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na +386 41 468 699 ali nam pišete na info@ourlabyrinth.com

 

Matični podatki podjetja: 

 

Zavod Our-Labyrinth, Križ 249, 6210 Sežana, Slovenija.

bottom of page