top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Splošni pogoji poslovanja družbe Zavoda Our-Labyrinth so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

S spletno trgovino »Our-Labyrinth« (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Zavod Our-Labyrinth, Kreplje 38, 6221 Dutovlje, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

 

Ob registraciji v sistem spletne trgovine »Our-Labyrinth« obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo, ki si ga določi sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine »Our-Labyrinth«, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

(povzetek zakonodaje)


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

·       identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

·       kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

·       bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),

·       dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

·       pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

·       vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

·       način plačila in dostave,

·       časovno veljavnost ponudbe,

·       rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

·       pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine »Our-Labyrinth« lahko ažurira in spreminja pogosto ter hitro.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • s plačilnimi in kreditnimi karticami , kjer morate vnesti naslednje podatke: vrsto kartice, številko kartice, ime lastnika kartice, datum veljavnosti in verifikacijsko kodo (CVC2/CVV2) ki jo najdete na zadnji strani kartice.

  • varno plačilo preko Pay Pal računa , pri katerem je potrebno narediti nekaj korakov:  

               o Registrirajte se na www.paypal.com z vnosom svojih osebnih podatkov.

               o Vnesete številko svoje kartice.

  • z nakazilom na račun upravitelja Zavoda Our-Labyrinth (po ponudbi / predračunu).

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.


Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

CENE

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

 

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o spremembi statusa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

POSTOPEK NAKUPA

  1. Naročilo v čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
     

  2. Naročilo potrjeno: Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
     

  3. Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

 

DOSTAVA

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno/stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini »Our-Labyrinth« (https://www.ourlabyrinth.com/) ne bi bili zadovoljni oziroma bi iz kakršnegakoli razloga želeli odstopiti od nakupa (pogodbe), vas prosimo, da nam v roku 14 dni od prejema izdelka to sporočite na elektronski naslov: info@ourlabyrinth.com. Razlogov za odstop od pogodbe vam ni potrebno navesti, naročeno blago s predloženim originalnim računom pa morate v 30 dneh od prejetja sporočila nepoškodovano, v originalni embalaži poslati na naslov: Befine-Pro d.o.o., Križ 249, 6210 Sežana. Za odstop od nakupa (pogodbe) se smatra tudi vračilo blaga, opravljeno v roku 14 dni od prejema pošiljke. V roku 30 dni od odstopa od nakupa vam povrnemo celotno kupnino, sami pa morate poravnati stroške, povezane z vračilom blaga.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.  Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini »Our-Labyrinth« (https://www.ourlabyrinth.com/) ne bi bili zadovoljni oziroma bi iz kakršnegakoli razloga želeli odstopiti od nakupa (pogodbe), vas prosimo, da nam v roku 14 dni od prejema izdelka to sporočite na elektronski naslov: info@ourlabyrinth.com. Razlogov za odstop od pogodbe vam ni potrebno navesti, naročeno blago s predloženim originalnim računom pa morate v 30 dneh od prejetja sporočila nepoškodovano, v originalni embalaži poslati na naslov: Zavod Our-Labyrinth, Kreplje 38, 6221 Dutovlje. Za odstop od nakupa (pogodbe) se smatra tudi vračilo blaga, opravljeno v roku 14 dni od prejema pošiljke. V roku 30 dni od odstopa od nakupa vam povrnemo celotno kupnino, sami pa morate poravnati stroške, povezane z vračilom blaga.
 

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.  Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

 

REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. 

Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. 

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. 

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

 

POMEMBNO

Ko vračate artikel v reklamacijo prodajalcu Zavod Our-Labyrinth, morate priložiti kopijo računa. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Zavod Our-Labyrinth, Kreplje 38, 6221 Dutovlje.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo za izpolnitev naročila.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam in se ne bodo uporabljali za promocijske namene ali kakršno koli segmentacijo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

 

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 


Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

 
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

 

 Želimo Vam prijetno nakupovanje v spletni trgovini »Our-labyrinth«. 

 

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na +386 41 468 699 ali nam pišete na info@ourlabyrinth.com

 

Matični podatki podjetja: 

 

Zavod Our-Labyrinth, Kreplje 38, 6221 Dutovlje, Slovenija.

bottom of page