top of page

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

   

Uvod 

V Zavodu Our-Labyrinth spoštujemo vašo zasebnost in smo zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov. S tem obvestilom o zasebnosti vas obveščamo na kakšen način skrbimo za vaše osebne podatke, kakšne so vaše pravice in kako vas ščiti zakon. Vaše osebne podatke bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov in aktualni Zakon o varstvu osebnih podatkov).


Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vse uporabnike spletne strani Zavoda Our-Labyrinth, vključno z našimi podstranmi.


To obvestilo o zasebnosti bomo periodično posodobili. Na tej strani redno preverite spremembe tega obvestila.


Ta različica je bila zadnjič posodobljena 20.12.2023, zgodovinske različice pa lahko dobite tako, da nas kontaktirate.

 

Obvestilo o zasebnosti berite skupaj z drugim obvestilom o zasebnosti oz. obvestilom o obdelavi, ki vam ga lahko posredujemo v primerih, ko zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke. S tem boste seznanjeni, kako in zakaj uporabljamo vaše osebne podatke. To obvestilo o zasebnosti dopolnjuje morebitna druga obvestila.

1.POMEMBNE INFORMACIJE IN KDO SMO

 

Namen tega obvestila o zasebnosti

Namen tega obvestila o zasebnosti je zagotoviti informacije o tem, kako v Zavodu Our-Labyrinth zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke, kadar sodelujete z nami - na primer z uporabo naših spletnih strani, ko se prijavite za naše e-novice, ko kupite izdelek, vstopnico ali storitev pri nas.

Odgovorna oseba

Zavod Our-Labyrinth je oseba, ki je odgovorna za vaše osebne podatke (imenovane "Zavod", "mi" ali "naše" v tem obvestilu o zasebnosti).

Obveščanje o spremembah

Pomembno je, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, točni in ažurirani. Obvestite nas, če se vaši osebni podatki med sodelovanjem z nami spremenijo.

Povezave tretjih oseb

Naše spletne strani lahko vključujejo povezave do spletnih strani tretjih oseb, vtičnikov in aplikacij. Če kliknete ali omogočite te povezave, lahko tretjim osebam omogočite zbiranje ali skupno rabo podatkov o vas. Teh spletnih strani tretjih oseb ne nadziramo in nismo odgovorni za njihove izjave o zasebnosti. Ko zapustite naše spletne strani, vam svetujemo, da preberete obvestilo o zasebnosti vsake spletne strani, ki jo obiščete.

 

 

2.PODATKI, KI JIH ZBIRAMO O VAS 

Osebni podatki pomenijo vse informacije o posamezniku, na podlagi katerih je mogoče identificirati to osebo. Ne vključuje podatkov, kjer je bila identiteta prikrita (anonimni podatki). Zbiramo, uporabljamo, shranjujemo in prenašamo različne vrste osebnih podatkov o vas, ki smo jih združili skupaj:

 • Podatki o identiteti vključujejo ime, priimek, naslov, datum rojstva in spol.

 • Kontaktni podatki vključujejo naslov za izdajo računa, naslov dostave, e-poštni naslov in telefonsko številko.

 • Finančni podatki vključujejo bančni račun, podatke o plačilnih karticah.

 • Podatki o transakcijah vključujejo podrobnosti o plačilih ter druge podrobnosti o izdelkih in storitvah, ki ste jih kupili pri nas.

 • Tehnični podatki vključujejo naslov internetnega protokola (IP), podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev in lokacijo časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platformo ter drugo tehnologijo na napravah, ki jih uporabljate za dostop do naših spletnih strani.

 • Podatki profila vključujejo vaše uporabniško ime in geslo, nakupe ali naročila, ki ste jih opravili vi, vaše interese, nastavitve, povratne informacije in odgovore na anketo.

 • Podatki o uporabi vključujejo informacije o tem, kako uporabljate naša spletna mesta, izdelke in storitve.

Zbiramo, uporabljamo in delimo združene podatke, kot so statistični ali demografski podatki za vsak namen. Združeni podatki so lahko pridobljeni iz vaših osebnih podatkov, vendar se ne štejejo za osebne podatke, saj ti podatki neposredno ali posredno ne razkrivajo vaše identitete. Vaše podatke o uporabi lahko na primer združimo tako, da izračunamo odstotek uporabnikov, ki dostopajo do določene funkcije spletnega mesta. Če pa združene podatke združimo ali povežemo z osebnimi podatki, tako da vas lahko neposredno ali posredno identificirajo, združene podatke obravnavamo kot osebne podatke, ki se bodo uporabljali v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Ne zbiramo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov o vas (to vključuje podrobnosti o vaši rasi ali etničnosti, verskih ali filozofskih prepričanjih, spolni usmerjenosti).

Če osebnih podatkov ne posredujete

Kadar moramo zbirati osebne podatke po zakonu ali pod pogoji pogodbe, ki jo imamo z vami in nam na zahtevo teh podatkov ne posredujemo, morda ne bomo mogli izvajati pogodbe, ki jo imamo ali poskušamo sneti z vami (na primer, da vam zagotovimo blago ali storitve). V tem primeru bomo morda morali preklicati izdelek, storitev ali vašo udeležbo na enem od naših dogodkov, vendar vas bomo obvestili, če je tako v tem času.

 

 

3.KAKO SE ZBIRAJO VAŠI OSEBNI PODATKI? 

Za zbiranje podatkov od vas in o vas uporabljamo različne metode, vključno z:

Neposredno interakcijo. Svojo identiteto, kontakt in finančne podatke nam lahko podate tako, da izpolnite obrazce ali nas kontaktirate preko pošte, telefona, e-pošte ali kako drugače. To vključuje osebne podatke, ki jih posredujete, ko:

 • pri nas kupujete / naročate izdelke ali storitve;

 • se naročite na storitev ali publikacije od nas ali naših partnerjev;

 • zahtevate, da se vam pošljejo informacije o trženju, izdelku ali dogodku;

 • sodelujete v natečaju, pri promociji ali izpolnite anketo

 • dajete povratne informacije.
   

Avtomatizirane tehnologije ali interakcije. Med interakcijo z našimi spletnimi stranmi lahko samodejno zbiramo tehnične podatke o vaši opremi, akcijah brskanja in vzorcih. Te osebne podatke zbiramo z uporabo piškotkov, dnevnikov strežnikov in drugih podobnih tehnologij. Če obiščete druge spletne strani, ki uporabljajo naše piškotke, lahko prejmemo tudi druge tehnične podatke o vas. Za več podrobnosti si oglejte naš pravilnik o piškotkih.

Tretje osebe ali javno dostopni viri.

Osebne podatke o vas lahko prejmemo od različnih tretjih oseb in javnih virov, kot je določeno spodaj:
 

 • ponudniki analitike;

 • oglaševalska omrežja in tržna podjetja;

 • ponudniki informacij o iskanju;

 • partnerji prodajalcev in prodajalci;

 • ponudniki tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev;

 • posredniki ali seštevalci podatkov;

 • javno dostopnih virov, kot je register družb ipd..

  

4.KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE 

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le takrat, ko nam zakon to omogoča. Zakon določa, da lahko vaše osebne podatke uporabljamo le v naslednjih okoliščinah:

Pogodba - za izvedbo pogodbe, ki smo jo / jo bomo sklenili z vami.

Legitimni interesi - kadar je to potrebno za naše legitimne interese (ali interese tretje osebe) in vaši interesi ter temeljne pravice ne pretehtajo teh interesov.

Pravna obveznost - kadar moramo izpolniti pravno ali regulativno obveznost.

Privolitev - kadar podate privolitev.

 • Nameni, za katere bomo uporabili vaše osebne podatke

V nadaljevanju smo pripravili seznam načinov uporabe vaših osebnih podatkov in navedli na katerih pravnih podlagah temeljijo. Prav tako smo zapisali, kakšni so naši legitimni interesi, kjer je to potrebno. Upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo za več kot eno zakonito podlago, odvisno od namena, za katerega uporabljamo vaše podatke.

Trženje

Prizadevamo si, da bi vam zagotovili izbiro v zvezi z nekaterimi uporabami osebnih podatkov, zlasti v zvezi s trženjem in oglaševanjem. Vzpostavili smo naslednje mehanizme za nadzor osebnih podatkov:

Promocijske ponudbe

Vaše podatke o identiteti, kontaktu, tehničnih podatkih, uporabi in profilu lahko uporabimo za oblikovanje pogleda o tem, kaj mislimo, da bi želeli ali potrebovali, ali kaj vas morda zanima. Tako se odločimo, kateri izdelki, storitve in ponudbe so lahko relevantni za vas (temu pravimo trženje).

Od nas boste prejeli marketinška sporočila in obvestila, če ste to od nas zahtevali.

Trženje tretjih oseb

Vašo izrecno privolitev bomo pridobili preden vaše osebne podatke delimo s katero koli družbo izven Zavod Our-Labyrinth za namene trženja.

Odjava

Od nas ali tretjih oseb lahko zahtevate, da vam kadarkoli prenehamo pošiljati marketinška sporočila tako, da sledite povezavi v poslanem elektronskem sporočilu ali pa nas kadarkoli kontaktirate na elektronski naslov: info@ourlabyrinth.com

Če se odločite, da ne želite prejemati marketinških sporočil, to ne velja za osebne podatke, ki ste nam jih posredovali zaradi nakupa izdelka / storitev, nakupa vstopnic, izkušenj z izdelki / storitvami ali drugega stika.

Piškotki

Brskalnik lahko nastavite tako, da zavrnete vse ali nekatere piškotke brskalnika ali vas opozori, ko spletna mesta nastavijo ali dostopajo do piškotkov. Če onemogočite ali zavrnete piškotke, upoštevajte, da lahko nekateri deli naših spletnih mest postanejo nedostopni ali ne delujejo pravilno. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodaj.

Sprememba namena

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le za namene, za katere smo jih zbirali, razen če jih bomo morali uporabiti iz drugega razloga in je ta razlog združljiv s prvotnim namenom. Če želite dobiti pojasnilo o tem, kako je obdelava za nov namen združljiva z prvotnim namenom, se obrnite na nas.

Če moramo vaše osebne podatke uporabljati za drug namen, vas bomo obvestili in pojasnili pravno podlago, ki nam to omogoča.

Upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo brez vaše privolitve, v skladu z zgoraj navedenimi pravili, kadar to zahteva ali dovoli zakon.

5.RAZKRITJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV 

Vaše osebne podatke bomo morda morali deliti s spodaj navedenimi drugimi osebami za namene iz tabele v odstavku 4 zgoraj. 

Notranje tretje strani:

So druge organizacije oziroma podjetja, ki v oz. skupaj z Zavodom Our-Labyrinth delujejo kot skupni upravljavci ali obdelovalci in zagotavljajo storitve ipd.

Zunanje tretje strani:

Ponudniki storitev, ki delujejo kot obdelovalci in zagotavljajo[TA1]  storitve IT in administracije sistema, kurirji za dostavo, marketinške agencije, izvedba finančne transakcije.

Strokovni svetovalci, ki delujejo kot obdelovalci ali skupni upravljavci, vključno z odvetniki, bankirji, revizorji in zavarovalnicami, ki zagotavljajo svetovalne, bančne, pravne, zavarovalne in računovodske storitve.

Državni organi.

Partnerji prodajalcev in prodajalci.

Tretje osebe, ki se lahko odločijo za prodajo, prenos ali združevanje delov našega podjetja ali našega premoženja. Druga možnost je, da si prizadevamo za pridobitev drugih podjetij ali združitev z njimi. Če se zgodi sprememba našega podjetja, lahko novi lastniki uporabljajo vaše osebne podatke na enak način, kot je določeno v tem obvestilu o zasebnosti.

Od vseh tretjih oseb zahtevamo, da spoštujejo varnost vaših osebnih podatkov in jih obravnavajo v skladu z zakonom. Našim ponudnikom storitev tretjih oseb ne dovolimo, da vaše osebne podatke uporabljajo za svoje namene in jim dovoljujejo le obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene in v skladu z našimi navodili. ​​

 

Varnost podatkov

Sprejeli smo ustrezne varnostne ukrepe, ki preprečujejo, da bi bili vaši osebni podatki po nesreči izgubljeni, uporabljeni ali dostopni nepooblaščenim osebam, spremenjeni ali razkriti. Vaše osebne podatke bodo pooblaščene osebe obdelovale zgolj po naših navodilih, skladno z izjavo o zaupnosti. Uvedli smo postopke za obravnavanje kakršnih koli sumov kršitev osebnih podatkov in v primeru zaznane kršitve obvestimo pristojne organe, kadar nam to veleva zakon.

 [TA1]presledek

 

6. HRAMBA PODATKOV

Koliko časa boste uporabljali moje osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor bo to potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere smo jih zbrali, tj. za potrebe izpolnjevanja vseh pravnih, računovodskih ali poročevalskih zahtev.

Za določitev ustreznega obdobja hrambe  osebnih podatkov upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, morebitno tveganje škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke in ali lahko te namene dosežemo z drugimi sredstvi in veljavnimi pravnimi zahtevami.

7.VAŠE PRAVICE

V določenih okoliščinah imate v zvezi z osebnimi podatki pravice, skladno z aktualno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Pravico imate do tega, da:

 1. Zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov (splošno znana kot »zahteva za dostop do podatkov, na katerega se nanašajo osebni podatki«). Tako lahko prejmete kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo o vas in preverite, ali jih zakonito obdelujemo.
   

 2. Zahtevate popravek osebnih podatkov, ki jih imamo o vas. To vam omogoča, da imate vse nepopolne ali netočne podatke, ki jih imamo o vas, popravljene, čeprav bomo morda morali preveriti točnost novih podatkov, ki nam jih posredujete.
   

 3. Zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. To vam omogoča, da od nas zahtevate izbris ali odstranitev osebnih podatkov, kadar ni nobenega utemeljenega razloga, da jih še naprej obdelujemo. Prav tako imate pravico zahtevati od nas, da izbrišemo ali odstranimo vaše osebne podatke, kjer ste uspešno uveljavljali pravico do ugovora obdelavi (glej spodaj), kjer smo morda nezakonito obdelali vaše podatke ali kjer smo morali izbrisati vaše osebne podatke za skladnost z lokalno zakonodajo. Upoštevajte, da morda ne bomo vedno mogli izpolniti vaše zahteve po izbrisu iz posebnih pravnih razlogov, o katerih vas bomo, če bo potrebno, tudi obvestili.
   

 4. Nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar uporabljamo zakonit interes (ali interese tretje osebe) in obstaja nekaj o vašem posebnem položaju, zaradi česar želite ugovarjati obdelavi na tem področju, saj menite, da to vpliva na vaše temeljne pravice in svoboščine. Prav tako imate pravico ugovarjati, če obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. V nekaterih primerih lahko naši utemeljeni razlogi za obdelavo osebnih podatkov pretehtajo vaše pravice.
   

 5.  Zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. To vam omogoča, da od nas zahtevate, da prekinemo obdelavo vaših osebnih podatkov v naslednjih primerih: (a) če želite, da ugotovimo točnost podatkov; (b) če je naša uporaba podatkov nezakonita, vendar ne želite, da jih izbrišemo; (c) če potrebujemo podatke, tudi če jih ne zahtevamo več, kot jih potrebujete za ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali (d) nasprotujete naši uporabi vaših podatkov, vendar moramo preveriti, ali imamo utemeljene razloge za uporabo teh podatkov.
   

 6. Zahtevate prenos vaših osebnih podatkov vam ali tretji osebi. Vaše osebne podatke bomo zagotovili vam ali tretji osebi, ki ste jo izbrali, v strukturirani, pogosto uporabljeni strojno berljivi obliki. Upoštevajte, da ta pravica velja samo za avtomatizirane informacije, za katere ste podali privolitev ali kadar smo uporabili informacije za izvedbo pogodbe z vami.
   

 7. Prekličete soglasje kadarkoli, kadar potrebujemo vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov. Vendar to ne bo vplivalo na zakonitost obdelave, opravljene pred preklicem soglasja. Če umaknete soglasje, vam morda ne bomo mogli zagotoviti določenih izdelkov ali storitev. O tem vas bomo pravočasno obvestili, v primeru umika vašega soglasja.
   

 

Kaj bomo potrebovali od vas?

 

Morda bomo morali od vas zahtevati določene podatke, ki nam bodo pomagali potrditi vašo identiteto in zagotoviti vašo pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov (ali za uveljavljanje katere koli vaše druge pravice). To je varnostni ukrep, ki zagotavlja, da osebni podatki niso razkriti nobeni osebi, ki nima pravice do vpogleda oziroma dostopa. Prav tako vas lahko kontaktiramo, da vas prosimo za dodatne informacije v zvezi z vašo zahtevo za hitrejši odziv.

Rok za odziv

 

Na prejete zahteve se trudimo odzvati v roku enega meseca. Občasno lahko ta postopek traja dlje časa, še posebej v primeru, ko je vaša zahteva posebej zapletena ali ste nam poslala večje število zahteva. V tem primeru vas bomo pravočasno obvestili in vas obveščali o nadaljnjih korakih.

Kontaktni podatki

 

Če imate kakršna koli vprašanja, nas lahko kontaktirate na naslednji način:

preko e-pošte na: info@ourlabyrinth.com

Pravico imate, da kadarkoli vložite pritožbo pri Uradu informacijskega pooblaščenca (IP), slovenskemu nadzornem organu za vprašanja varstva podatkov. Vsekakor pa vas vljudno prosimo, da nam pred tem pošljete vaša vprašanja in morebitne zahteve, saj lahko tako sami hitreje uredimo zadeve.

8. PRAVILNIK O PIŠKOTKIH 

Informacije o naši uporabi piškotkov

 

Naše spletne strani uporabljajo piškotke, da vas razločijo od drugih uporabnikov naših spletnih strani. To nam pomaga, da vam zagotovimo čim boljšo izkušnjo, med brskanjem po naših spletnih straneh in nam omogoča tudi izboljšanje naših spletnih strani. Z nadaljevanjem brskanja po spletnih mestih se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jih shranimo v vašem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika, če k temu privolite. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo na trdi disk računalnika.

Uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki. To so piškotki, ki so potrebni za delovanje naših spletnih strani. Vključujejo na primer piškotke, ki vam omogočajo prijavo v varna področja naših spletnih mest, uporabo nakupovalne košarice ali uporabo storitev e-obračunavanja.

Analitični/statistični piškotki. Omogočajo nam, da prepoznamo in štejemo število obiskovalcev in vidimo, kako se obiskovalci premikajo po naših spletnih straneh, ko jih uporabljajo. To nam pomaga izboljšati način delovanja naših spletnih strani, na primer z zagotavljanjem, da uporabniki enostavno najdejo tisto, kar iščejo.

Piškotki funkcionalnosti. Te piškotke uporabljamo za prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletne strani. To nam omogoča, da prilagodimo našo vsebino za vas, vas pozdravimo po imenu in si zapomnimo vaše nastavitve (na primer izbira jezika ali regije).

Ciljni piškotki. Ti piškotki beležijo vaš obisk naših spletnih strani, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jim sledili. Te informacije bomo uporabili za to, da bodo naša spletna mesta in oglaševanje, prikazano na njih, bolj relevantni za vaše interese. V ta namen lahko te informacije delimo tudi s tretjimi osebami.

Upoštevajte, da lahko tretje osebe (na primer oglaševalska omrežja in ponudniki zunanjih storitev, kot so storitve analize spletnega prometa), uporabljajo tudi piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Ti piškotki bodo po možnosti analitični/statistični piškotki ali ciljni piškotki.

Piškotke blokirate tako, da aktivirate nastavitev v brskalniku, ki vam omogoča, da zavrnete nastavitev vseh ali nekaterih piškotkov. Če pa uporabljate nastavitve brskalnika za blokiranje vseh piškotkov (vključno z bistvenimi piškotki), morda ne boste mogli dostopati do vseh ali delov naših spletnih mest. 

9. VPRAŠANJA 

Če imate vprašanja ali pomisleke glede te izjave o zasebnosti, prakse zasebnosti Zavoda Our-Labyrinth, našega zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov ali želite dostopati do vaših osebnih podatkov, se obrnite na nas. V kolikor bi vas potrebovali ali bi vas bili primorani kontaktirati v zvezi s katero koli težavo ali dogodkom, ki vključuje to izjavo o zasebnosti, bomo to storili z uporabo e-poštnega naslova, telefonske številke ali fizičnega poštnega naslova, ki ga imamo v datoteki za vas.

                   

                                                                   

bottom of page