top of page
Image by malmanxx

VRUJA

NEDELJA, 11. 2. 2024, ob 19:00, Vaški dom Kreplje

vruja_edited.jpg

Odkrijte čarobni svet istrske ljudske glasbe s skupino, ki od leta 2001 s svojim edinstvenim in sodobnim pristopom prinaša svežino v tradicionalne zvoke Istre.

 

VRUJA, ki v istrskem narečju pomeni izvir ali studenec, je zaslovela doma in v tujini kot izjemna interpretatorka istrske glasbene dediščine. Zvesti svojim koreninam, skupina ustvarja nepozabne melodije z uporabo tradicionalnih istrskih glasbil, kot so violina, istrski bas, harmonika in "deska za pranje perila", ki jih kombinira s sodobnejšimi instrumenti, kot so kitara in električna bas kitara.

 

V svojem repertoarju VRUJA predstavlja širok spekter tradicionalnih plesov Severne Istre, vključno s polko, valcerjem in mnogimi drugimi, pa tudi južnoistrsko glasbeno tradicijo z melodijami, ki jih izvajajo na sopele in šurle. Posebno pozornost posvečajo vokalnemu izvajanju pesmi, ki odsevajo bogato jezikovno raznolikost in kulturno dediščino celotne Istre.

Marino Kranjac (vodja skupine): glas, violina, kitara, sopele, dude
Alenka Kranjac: glas, deska, boben,

Peter Kaligarič: harmonika
Gabrijel Križman: glas, kitara, mandola
Gorast Radojević: istrski bajs in električna bas kitara

 

Pridružite se nam na glasbenem potovanju, kjer VRUJA oživlja zapuščino svojih prednikov in prinaša zgodbe Istre v sodobni čas.

Rezerviraj vstopnico!

Hvala za potrditev rezervacije.
Podatke za plačilo vstopnic(e) prejmete na vaš elektronski naslov. 
bottom of page